Subscribe to Posts
Subscribe to Comments
zzzz
.

PİRAMİT DÜZENLERE DİKKAT

Gönderen Adamın Biri On 1/10/2009 10:30:00 ÖÖ
Network Marketing işiyle ilk karşılaştığımda, aklımın ucuna dahi olsa, bir şey gelmişti. Ben orta okuldaydım. Bir akrabamız, bir faaliyete girmişti. Birilerine zarfla para yolluyor, birilerinden zarfla para alıyordu. Karşılaştığım bu iş, ona benzer bir şey olabilir miydi?

Zaten sonrasında anladım ki, “piramit düzen” veya “saadet zinciri” dedikleri bu tür üçkağıtçılar, her dönem varmış; ama benim haberim yokmuş. Çabuk, zahmetsiz ve başkalarını dolandırarak zengin olmak isteyenlerin bir düzeniymiş. Son olarak Titan’la birlikte, "piramit düzen”den haberi olmayan da kalmamıştır herhalde.

Doğrudan Satış ile Piramit Düzenler arasında ne fark var?

Tüm dünyada uygulanan saygın bir satış yöntemi olan şirketlerin ismini veya "Doğrudan Satış" yada “Network Marketing” adını kullanarak çıkar sağlamak isteyen kötü niyetli kişiler olabilir. Bu kişilerin oluşturduğu ve insanları dolandırmaya yönelik bu piramit düzenlere karşı herkesin dikkatli olması gerekir. Yasadışı olan bu düzenler her zaman kaybettirir.

Yasal bir doğrudan satış işi ile gizlenmiş bir piramit düzen arasındaki farkı anlamak için şu üç soruyu sormak gerekir:

a. Katılmanız için ne kadar para isteniyor? Başlama maliyeti nedir?

Maliyet yüksekse dikkatli olun. Doğrudan satış şirketlerinde genellikle başlama ücreti azdır. Bu şirketler, kolay ve ucuz bir şekilde satışa başlamanızı isterler. Çünkü asıl amaç, ürünlerin son kullanıcıya ulaştırılmasıdır.

Piramit düzenler ise, tüm karlarını yeni katılanlar sayesinde elde ettikleri için katılma maliyeti yüksektir.

b. Satamadığınız ürün olursa şirket bunları geri alıyor mu?

Piramit düzenlerde bazen hiç ürün olmaz. Bazen de değeri ve kalitesi şüphe götürecek, göstermelik ürünler olabilir. Satamadığınız yada müşterinin beğenmeyip iade ettiği ürünlerin elinizde kalmaması önemlidir. Yasal doğrudan satış şirketlerinde iade garantisi her zaman vardır.

Diyelim ki böyle bir düzenle karşı karşıya olduğunuzu düşünüyorsunuz. İstediğiniz zaman ayrılıp ayrılamayacağınızı ve paranızı koşulsuz şekilde geri alıp alamayacağınızı sorun. Amway gibi saygın şirketlerde, 3 ila 6 aya kadar varan %100 koşulsuz müşteri memnuniyeti bulabilirsiniz.

c. Şirket ürünlerini tüketiciye satıyor mu?

Bu sorunun cevabı olumsuz ise dikkatli olunmalıdır. Çünkü doğrudan satış, tüketicilere satış yaparak bir pazar oluşturmaya dayanır. Yani rekabet edebilecek fiyatlara sahip, kaliteli ürünler gerektirir. Piramit düzenlerde ise ürünü kullanacak kişilerle hiç ilgilenilmez. Yeni katılanlara, kullanışlı ve uygun fiyatlı oldukları için değil, işe başlamak için satın almaları gerektiğinden büyük miktarda satış yapılarak para toplanır. Yani ürün göstermeliktir.

Çevrenizde böyle bir oluşum olduğunu hissederseniz, Doğrudan Satış Derneği’ne ve yasal mercilere bir an önce duyurun. Böylelikle, daha fazla kişinin canının yanmasını engellemiş olursunuz.

Bu konuda daha detaylı bilgi almak için veya Doğrudan Satış Derneği’ne ulaşmak için: www.dsd.org.tr


“Bedava peynir sadece fare kapanında vardır.”


*Network Marketing Yolculuğu kitabından alınmıştır

0 Response to 'PİRAMİT DÜZENLERE DİKKAT'

zzz

NM VİDEO ANLATIM

PABLO VE BRUNO

BİYOGRAFİ

Vijay Eswaran 7 Ekim , 1960'da malezyada doğmuş, malezyalı bir işadamıdır. QI grubunun yürütmeyle ilgili kürsü başkanıdır. QI Şirketinin merkezi hongkong ta bulunuyor.
Vijay Eswaran ayrıca bir yazar, konuşmacı ve daha çok hayırsever biri olarak tanınmaktadır. Network Marketing sisteminden elde edinilen kazancın bir kısmı ile, bir çok ülkede yardıma muhtac insanların ve öğrencilerin burs ihtiyaclarını karşılamak için kullandığı biliniyor.
Devamını Okumak İçin Buraya Tıklayın...

İzleyiciler